Hoe trek ik klanten aan voor mijn huur- en deelaanbod?

Kersvers WijDelen-collega Britt Buseyne deelde tijdens een online expertensessie uitsluitend voor de deelnemers van de Green Deal Huren en Delen hoe je mensen overtuigt om te delen en huren. Benieuwd? We vatten ze even voor je samen.

➕ Duurzaamheid is een meerwaarde, maar geen (unique) selling point. Ga dus op zoek naar andere voordelen die het huren of delen van spullen voor jouw klanten oplevert.

❔ Wat gebeurt er bij schade? Zijn klanten goed verzekerd wanneer ze huren? Hoe hygiënisch zijn gehuurde spullen? Ga deze vragen niet uit de weg, maar schep er proactief duidelijkheid over om twijfelaars te overtuigen.

🗣 Communiceer niet (alleen) naar je achterban. Jouw doelgroep is niet noodzakelijk hetzelfde als jij en bestaat zelfs uit verschillende types mensen. Verruim je blik en ga met hen in gesprek over hun noden, wensen en uitdagingen —ook als ze nog geen klant van je zijn.

👀 Gluur bij de buren en experimenteer! Ideeën groots uitwerken in je hoofd vraagt meestal veel tijd en geld, zonder dat resultaten verzekerd zijn. Begin dus klein, test en stuur bij.