WEBINAR: Wat betekenen slimme lockers voor jouw huur- en deelmodel?

Om je up-to-date te brengen over de verschillende lockersystemen in Europa en werkende use cases organiseerden we op 4 juni een webinar.

Bekijk hier de opname van het webinar ‘Wat betekenen slimme lockers voor jouw huur- en deelmodel?’ van 4 juni.

Met de binnenkomer ‘Individual ownership is wasteful and lonely’ startte Sami Angsthelm van Bax & Company zijn presentatie. Hij deelde inzichten uit het EU Interreg project Digital Kiosks en gaf zo een Europees perspectief op de deeleconomie en de rol van lockersystemen. Zijn conclusie was dat lockersystemen altijd onderdeel moeten zijn van een breder ecosysteem. Naast lockersystemen blijft er ook nood aan peer-to-peer delen, libraries of things en verhuurbedrijven en -platformen. Hij benadrukte bovendien de cruciale rol van lokale overheden in dit proces.

Antti Moilanen lichtte de business case van Lainappi toe, een aanbieder van lockersystemen. Lainappi richt zich momenteel op productgroepen zoals gereedschap, elektronica, sport en vrijetijdsartikelen. Hun systeem ondersteunt zowel peer-to-peer als business-to-consumer en business-to-business toepassingen.

Benjamin Vanden Borre, stagiair bij Wij delen, presenteerde zijn resultaten van een benchmarkstudie rond lockers in Vlaanderen. Hij gaf informatie over bestaande soorten lockers, hun businessmodellen en kosten, en eindigde met wat lockers voor jou kunnen betekenen.

Wil je dieper ingaan op dit onderwerp? Op 11 juni kun je deelnemen aan een hands-on workshop. Schrijf je hier in: https://lnkd.in/eDEVzseX