Skip to content
Vlaanderen Vlaanderen Circulair

Workshop 1 Explore your challenge

25 mei 2023

Highlights

De workshop ‘Explore your challenge’ stond in teken van een individuele reflectie waarbij de deelnemers een beter inzicht kregen in hun eigen uitdagingen (deep dive) met daarnaast ook een kennisuitwisseling met de andere deelnemers (circle of knowledge).

Tijdens de deep dive, de individuele reflectie, werd gefocust op een aantal centrale vragen met bijpassende tools:

  • "Waar mikken we op binnen de Green deal" (Scoping canvas);

  • "Wat is de huidige huren en delen status?" (Self-scan);

  • "Wie is beïnvloed door de waarde die ik creëer?" (stakeholder & empathy mapping).

Na de individuele reflectie was het tijd voor meer actie in het Circle of knowledge deel van de workshop. Aan de hand van inzichten uit het voorgaande deel van de workshop werd tijdens een massale speed-date ronde ervaring gedeeld en probleemstellingen op scherp gesteld. Hieruit werden de top 5 uitdagingen geïdentificeerd waarmee de deelnemers vandaag geconfronteerd worden. Een korte pitch- en feedbackronde in een kernteam gaf verder voeding en feedback over de opgedane inzichten en eerste ideeën richting een ideaal scenario (moonshot ideas).

Als afsluiter werden alle deelnemers tegenover elkaar gemapped op basis van ervaring en focus.

De top 5 uitdagingen en moonshot ideas vormen de basisinput voor de volgende workshop. Welke zijn de belangrijkste uitdagingen die voorkomen jouw huur- & deeldoelstelling te behalen? Waarom deze uitdaging en wie is de meest relevant betrokken doelgroep? In welke ideaal scenario (moonshot ideas) zijn deze uitdagingen opgelost?

Next steps

1

Uitwerken van top 5 uitdagingen

2

Definieren van "ideale scenario's"

3

Welke skills/resources zijn in de organisatie aanwezig, welke ontbreken om de uitdagingen aan te gaan?

"De tools waren niet altijd gemakkelijk, maar ze deden wel nadenken! Sommigen willen snel aankoppelen, andere vooral exploreren. Daarvoor was de speeddate ideaal en gaf heel veel nieuwe inzichten. Zin in de volgende workshop!

— A.S. adventure

"Dankzij de Green Deal worden overheid, organisatie, bedrijf en mens op inspirerende manier samengebracht om de krachten te bundelen en het landschap verder vorm te geven. Een nuttig en noodzakelijk initiatief als we in Vlaanderen het verschil willen maken."

— Jafar Bedja (Founder & CEO Cocom)

What’s up next? Workshop 2 ‘Find the gaps, get connected’

Ontdek welke kennis en vaardigheden uit het netwerk jouw huur- & deeluitdagingen kunnen versterken en leg de basis voor complementaire samenwerkingen tijdens de volgende workshop. Innovatie workshop 2: "Find the gaps, get connected!"

Safe the date: 28 juni, The Beacon, Antwerpen

Volg je de LinkedInpagina van de Green Deal Huren en Delen al?